Nyheter

Nyheter

Hjärtsäkrad arbetsplats

 

 

Vi jobbar med hjärtat! Hos oss är målet att alla arbetsplatser är hjärtsäkrade och att alla våra anställda ska genomgå utbildning i HLR, Hjärt- och Lungräddning. Samtidigt med HLR-utbildning passar vi på att även utbilda i första hjälpen, andningsstopp och hjärtstart.

Livsviktig kunskap & kompetens

Det här är viktig och angelägen kunskap som varje dag räddar liv. Den nyvunna kompetensen är en färskvara som vi håller vid liv genom kontinuerliga påbyggnadsutbildningar.

En hjärtsäkrad arbetsplats innebär en trygg miljö för alla inblandade och kan rädda livet på den som drabbas.

Vill du också jobba hjärtsäkert? Vi erbjuder HLR-utbildning och är certifierade av och utbildar efter svenska HLR-Rådets riktlinjer. Ring 08-442 34 57.

Alla hjärtans dag 14/2

Hjärt- och lungräddning, HLR är livsviktig kompetens som årligen räddar liv och som alla borde kunna. På alla hjärtans dag den 14 februari har vi öppet hus med hjärtat i fokus. Välkommen in till oss på Vikdalsgränd 10b, 3 tr i Nacka Strand. Vi erbjuder tre utbildningstillfällen:

  • kl 10:00
  • kl 13:00
  • kl 15:00

Vi bjuder på fika. Hör av dig om du vill delta genom att maila malin@omniaassistans.se

Hoppas vi ses! 🙂

Gott Nytt År!

Vi vill önska ett riktigt Gott Nytt År till alla våra kunder och anställda och samtidigt tacka för ett gott samarbete under det gångna året. Med hopp om att 2018 blir ett fantastiskt bra år med välmående i fokus. Väl mött!

Invigning och Öppet Hus i Gävle 26 oktober

Invigningen av Omnias nya kontor i Gävle blev en riktigt lyckad dag! Efter rundvandring i de fina lokalerna fick vi lyssna på Carola Johansson och Marcus Rick, instruktörer i skicart och biski. Carola och Marcus berättade om funktionell skidåkning, hur det fungerar och hur man tar licens. Där fanns även en biski som var tillgänglig för provsittning. Jättekul!

Som förfriskning bjöds på smörgåstårta, dryck och fika som uppskattades av både lång- och kortväga gäster.

Vi fick lyssna på Johanna som delade med sig av hur det är att leva med en MS-diagnos. Mycket intressant och tänkvärt. Tack Johanna!

Självklart hade vi också en tävling som gick ut på att gissa hur många godisar det var i burken. Tävlingen utfördes i strikt vetenskaplig anda och fina priser delades ut till vinnarna.

Vi vill tacka alla som trots busväder kom och förgyllde vår dag.

Omnia öppnar nytt kontor i Gävle

Torsdagen den 26 oktober är det invigning av Omnias nya kontor i Gävle.
Vi inbjuder till Öppet hus mellan kl. 11-15.

Adress: Första Magasinsgatan 5 om du kan gå i trappor. Hiss finns på baksidan: Andra Magasinsgatan.

  • Kom och lyssna på en föreläsning om hur det är att leva med MS
  • Mingla runt och passa på att ställa frågor om vår verksamhet; personlig assistans,
    HLR-utbildning och funktionell skidåkning
  • Tävling med fina priser

Vi bjuder på fika.

O.S.A. gärna till brittis@omniaassistans.se alternativt ring 08-442 34 57.

Varmt välkommen!

Tack alla vardagshjältar!

2017-04-08

Med anledning av gårdagens terrorhandling vill jag helt kort tacka alla inom Omnia, brukare och anställda. Ni har gjort ert yttersta för att lösa situationen, samarbetat och ställt upp på ett exemplariskt vis, trots svårigheter med kollektivtrafik, oro och annat. Ni är alla vardagshjältar och det är genom att leva som vanligt, vi kan protestera när terrorns fula tryne visar sig och samtidigt hedra de som fallit offer, de skadade och dess anhöriga. Våra tankar går till dem idag. Tack!

Ann-Catrin Sjölander
Verksamhetsansvarig

Personlig Assistent i Norrtälje

Nu söker vi en personlig assistent till en 21-årig autistisk tjej bosatt i Norrtälje, norr om Stockholm. Tjänsten är en halvtidstjänst med arbete på dagar, kvällar och nätter, vardag som helg i form av enkel assistans. Du som söker skall vara en framåt, social och initiativrik person med positiv livssyn och ett genuint intresse för jobbet. Du behöver inte ha diplom och dokumenterad vårderfarenhet, men gärna mycket livserfarenhet. Det här är ett arbete för dig som vill utvecklas. Utbildning och introduktion sker på plats. Vi tillämpar provanställning. Fortsätt läsa ”Personlig Assistent i Norrtälje”

Personlig Assistent Njurunda

Nu söker vi en personlig assistent till en brukare med ett omfattande hjälpbehov. Brukaren är beviljad dubbel assistans och är boende i Njurunda, söder om Sundsvall. Schemat för tjänsten är både dag, kväll och helg. Omfattningen är ca 75 % med möjlighet till mer.

Du som söker skall p.g.a. arbetets karaktär vara kvinna och över 163 cm lång för att klara alla moment. Du bör helst ha dokumenterad erfarenhet från vård- och omsorgsyrket sedan tidigare men du kommer att få relevant utbildning på plats. Då brukaren är mycket infektionskänslig ser vi helst att du som söker inte har barn i förskoleålder. Du skall även p.g.a. brukarens lungkapacitet och andningsbesvär vara rökfri.

Att arbeta som personlig assistent är ett krävande och ansvarsfullt arbete, du behöver vara utrustad med ett stort hjärta, fingertoppskänsla, tålamod och humor. Stor empatisk förmåga är ett måste för att kunna sätta sig in i sin brukares livssituation och förstå sådant som brukaren inte själv kan förmedla verbalt.

Förståelse är också viktigt då det ibland kan vara en svår balansgång att ha sin arbetsplats i någons hem och ansvara för dennes välmående och tillvaro utan att ta för stor plats och bli för styrande.

Att arbeta som personlig assistent kan vissa dagar upplevas som mycket stressigt medan andra dagar kan förflyta utan några särskilda aktiviteter på schemat. Flexibilitet och anpassningsförmåga är därför viktiga egenskaper.

Bussförbindelserna till arbetsplatsen är stundtals bristfälliga så körkort och tillgång till egen bil kan vara en fördel men är inget krav.

Maila din ansökan till: eva.rosen@bahnhof.se

Välkommen in med din ansökan!