Musikschlaget 2023

P.G Bruh är vinnare av Musikschlagets riksfinal 2023 med sin egenskrivna låt ”I love”. Juryns motivering: – ”Med en närvaro direkt från hjärtat och kraft ända från tårna så fångades kärleken i rummet. We love you P.G Bruh”.

Musikschlaget är Sveriges största och bästa musikfest för och av musiker med funktionsnedsättningar.

En musikalisk gemenskap där alla kan bidra på sitt eget sätt. Deltagare är personer över 16 år med intellektuell och neuropsykiatrisk funktionsnedsättning, NPF. Bakom hela arrangemanget står Studieförbundet Bilda och i år även Omnia Assistans. På deltävlingar som arrangeras runt om i landet tävlar flera bidrag om en plats vid den stora finalen i Sundsvall där finalister från hela landet möts. I den årliga finalen i november deltar tio bidrag.

Finalen gick av stapeln lördag 11 november

Musikschlagets riksfinal hölls på restaurang Aveny lördagen den 11 november i Sundsvall. 10 finalister tävlade om att vinna i riksfinalen. Kvällen bjöd på genuin musikalitet blandad med ren glädje, omtanke och festsprakande glitter. Den ena underbara showen efter den andra presenterade av de fantastiska konferenciererna Anamia Fast, Tomas ”Mr Positive” Fogelholm och Soy Johansson.

Under kvällen arbetade Maitraiders, en daglig verksamhet med musikinriktning, för att skapa de bästa förutsättningarna för de uppträdande artisterna.