Prova-på-dag i skidbacken

Alla kan åka skidor!

Funktionell skidåkning i form av Biski eller Skicart är en variant av skidåkning som alla kan testa. Vi erbjuder prova-på-dag vid tre olika tillfällen under vintern/våren 2018. Vi har två erfarna instruktörer på plats i backen: Carola Johansson och Marcus Rick, båda certifierade och med stor erfarenhet av funktionell skidåkning.

Var med och upplev spänningen och fartfläkten under någon av följande tre dagar:

  • Lördag 27 januari i Kungsberget (Järbo i närheten av Gävle)
  • Lördag 10 februari i Flottsbro (Stockholm)
  • Lördag 24 februari i Sundsvall (återkommer om vilken backe det blir)

Vi på Omnia Assistans möter upp med fika, tävlingar och annat skoj. Med risk för ökat adrenalinpåslag, det här vill du inte missa!

Anmälan:

Anmäl intresse genom att skicka ett mail till brittis@omniaassistans.se eller till malin@omniaassistans.se eller ring 08-442 34 57. Ange vilken av dagarna du vill prova och hur många som kommer. Varmt välkommen!

 

Erbjudande:

Alla oavsett funktionshinder ska kunna åka skidor i Sveriges anläggningar. Oavsett om man är stående eller sittande åkare så ska man kunna lära sig åka skidor.

I samband med prova-på-dagen har vi fått erbjudande från skidinstruktören Carola Johansson, Skicoach Funkis, om licenstagning/utbildning i Skicart och Biski till förmånligt pris. Kräver funktionsnedsättningen att man åker Biski eller Skicart så kan man anmäla sig till en kurs. Kursen har prisgaranti på licenser och man kan planera sin tid hur man vill ta licensen under vintersäsongen utifrån hur dina förutsättningar ser ut.

Skicart: Röd licens i Skicart är en s.k. åkarlicens. Det är personen med funktionsvariationen som tar licensen (enligt SLAO:s regler) men det är den bakom som utbildas. Utbildningen omfattar 24 timmar och utförs under c:a tre dagar.

Carola och Marcus samarbetar med Hassela Ski Resort och Storhogna. Romme Alpin är också fullt möjligt med större snösäkerhet och beläget ganska nära Stockholm. Fungerar utmärkt vid en grupp på 4 personer som tar licens samtidigt.

Biski: Nya regler fr.o.m. 1 nov 2017. SLAO har tagit beslut att ta bort licenskravet på Biski och ersätta med ett utbildningskrav som leder till ett intyg. Det är bara instruktörer och kursledare som är utbildade via SLAO, som får hålla den utbildningen. Krävs i alla anläggningar.

Utbildningen omfattar c:a 4-6 timmar och utförs under en dag (inkl. teori). Tiden kan variera lite beroende på elevens tidigare skidvana.

Se mer information på: www.funkisalpint.se