Hjärt- lungräddning, HLR

Hjärt- lungräddning, HLR

Hjärt- lungräddning, HLR

 

Livsviktig kompetens

HLR, hjärt- lungräddning är en metod för att upprätthålla blodcirkulationen när hjärtat har stannat. Kraftiga bröstkompressioner mitt på bröstet skapar blodcirkulation och försiktiga inblåsningar genom den drabbades mun/näsa så att bröstkorgen höjer sig, syresätter blodet. Minimera avbrott i bröstkompressioner för att utföra inblåsningar. 30 bröstkompressioner och 2 inblåsningar ska ges växelvis, kontinuerligt för att upprätthålla den lilla men livsviktiga blodcirkulation som uppnås med hjärt- lungräddning.

Alla kan lära sig att utföra HLR  och det viktigaste är att man försöker göra något i stället för att göra ingenting.

Vi är certifierade och utbildar efter svenska HLR-Rådets riktlinjer. Är du intresserad av HLR-utbildning? Vi kan även skräddarsy utbildning efter dina behov. Vi kan hålla utbildning på plats hos dig eller så kan vi träffas i våra trevliga lokaler. Ring oss på telefonnummer 08-442 34 57 för mer information.

Andra utbildningar och föreläsningar

Omnia Assistans anordnar olika utbildningar och föreläsningar inom området funktionsnedsättning. Våra föreläsare har stor erfarenhet av att arbeta med personer med funktionsvariationer eller har egen erfarenhet av att leva med funktionsnedsättning. Är du intresserad eller har några frågor om någon av våra utbildningar så är du välkommen att kontakta oss.