Liljeholmen: Personlig assistent med kommunikationsförmåga

.
Om dig

Är du bra på att kommunicera med någon som saknar talets förmåga? Nu söker vi en personlig assistent till en brukare med ett omfattande hjälp- och vårdbehov i Liljeholmen, södra Stockholm. Då brukaren saknar egen talförmåga är det oerhört viktigt att kunna kommunicera på annat sätt. Brukaren använder därför en ögonstyrd dator (tobii taldator) och ett bokstaveringssystem. Tidigare erfarenhet av alternativ kommunikation är en merit. Tjänsten innebär arbete på dagar, kvällar och vaken natt och/eller journatt, vardag som helg. Du som söker bör ha dokumenterad erfarenhet från vård och omsorgsyrket, gärna undersköterska och gärna vårdutbildning i trakealkanyl- och ventilatorvård samt PEG. Då brukaren inte kan tala används en hel del tekniska hjälpmedel (bl.a. taldator), vilket innebär att datorvana är ett plus. Brukaren ser gärna manliga sökande.

Dina arbetsuppgifter

Att arbeta som personlig assistent är ett krävande och ansvarsfullt arbete, du behöver vara utrustad med ett stort hjärta, fingertoppskänsla, tålamod och humor. Stor empatisk förmåga är ett måste för att kunna sätta sig in i sin brukares livssituation och förstå sådant som brukaren inte själv kan förmedla verbalt. Förståelse är också viktigt då det ibland kan vara en svår balansgång att ha sin arbetsplats i någons hem och ansvara för dennes välmående och tillvaro utan att ta för stor plats och bli för styrande.

Brukaren har ett omfattande hjälp- och vårdbehov och dina arbetsuppgifter består av att hjälpa brukaren med alla behov i det dagliga livet. Som personliga assistent blir du brukarens förlängda armar och ben. Arbetet innefattar såväl vårdande uppgifter (trakealkanyl- och ventilatorsvård samt PEG) som förflyttningar, hygien, städning, promenader m.m.

Om brukaren

Här beskriver brukaren sig själv och sin livssituation med egna ord: Jag är nybliven änkling. Så jag bor nu ensam omgiven av personliga assistenter dygnet runt. Fyra vuxna barn har jag från tidigare äktenskap. De har stöttat, hjälpt och tröstat mig sedan jag drabbades av ALS. Jag är journalist och tv-producent. Intresserad av kulturhistoria, vetenskap och tycker om att komma till nya platser. Jag kan nog sägas vara allmänbildad och brukar komma ihåg det mesta som jag en gång har lärt mig. Datoriserad har jag varit sedan 1986 och mobiltelefon skaffade jag också då. Det var alltså före både internet och sms… Nu kan jag inte längre prata, fingrarna fungerar inte och jag kan inte gå. Instängd i den här skröpliga kroppen mår jag trots allt ganska bra. Jag kommunicerar mycket med bokstavering, taldator, mejl och sms. Intellekt, hörsel, syn och alla andra sinnen är som förr. Och humöret är oftast på topp.

Om oss

Omnia Personlig Assistans har med framgång bedrivit assistansverksamhet runt om i landet sedan ett 10-tal år. Med vår modell ”välmående i fokus” inriktar vi oss på individanpassade, kvalitativa insatser för våra brukare och bra arbetsvillkor för våra anställda assistenter. Omnia assistans är ansluten till kollektivavtal (Kommunal-KFO) vilket borgar för trygga anställningsvillkor för dig som personlig assistent.

 

Om tjänsten

Brukaren har dubbel assistans dygnet runt med följande tider/pass: dag: kl 08.00-15.00, kväll: kl 15.00-22.00, natt: kl 22.00-08.00. Tjänsten är en deltidstjänst, tillsvidare, om ca 20 tim/vecka eller mer.

Sök tjänsten genom att maila ditt CV och personliga brev till arbeta@omniaassistans.se.

Ange referensnummer 1007.

Välkommen in med din ansökan!