Assistenter söker brukare

Att arbeta som personlig assistent

Arbetet som personlig assistent är ett meningsfullt yrke med mycket glädje och utmaningar. Samtidigt är det ett ansvarsfullt yrke som kräver lyhördhet, fingertoppskänsla och empati. De assistenter som jobbar hos oss delar vår värdegrund och har respekt för brukarens önskemål och frihet att leva sitt liv och få bestämma själv, trots funktionsvariation. Vi tar oss tid i rekryteringen, är noggranna och vill gärna lära känna våra nya assistenter före anställning. För oss är det viktigt med rätt person på rätt plats och att alla trivs.

Hjärt och lungräddning

Vi erbjuder utbildning, introduktion och handledning där så behövs. Varje år utbildar vi all vår personal i Hjärt och Lungräddning, HLR, en kompetens som räddar liv. Andra utbildningar som förekommer återkommande är basal hygien och förflyttningsteknik.

Vi ser våra personliga assistenter som ambassadörer för oss och en av våra viktigaste resurser. Av erfarenhet vet vi hur viktigt det är med låg personalomsättning och trivsel på arbetet. Vi vet att arbetet som personlig assistent är ett mycket viktigt uppdrag, att det gör skillnad i någon annan människas liv. Vi strävar efter delaktighet och att alla ska känna yrkesstolthet i sitt arbete.

Trygga anställningsvillkor

Omnia Assistans är ansluten till kollektivavtal med Kommunal – KFO, vilket borgar för trygga anställningsvillkor, ordning och reda.

Våra mest erfarna och duktiga assistenter ingår i vår ”vikariepool” där varje medlem har mångårig erfarenhet av personlig assistans, är kunniga, flexibla och har lätt för att se var och hur hjälpen behövs.

Att arbeta som personlig assistent innebär ett stort ansvar men också stor frihet – frihet under ansvar. Som personlig assistent gör du skillnad i våra brukares liv.